Besök på Saco-mässan

29 november, 2019

Onsdagen 27:e novemeber besökte ett stort antal av våra år3-elever Saco-mässan i Älvsjö. Nedan beskriver några elever som var med på resan sitt besök.

Den 27:e november åkte vi i SA17, NA17, EK17 samt en del av EE17 till Saco-mässan i Älvsjö. Där fick vi chansen att besöka olika montrar där universitet och högskolor från både Sverige och andra länder ställde ut. Vi hade möjligheten att få besöka dessa montrar för att ställa frågor, göra quiz och kolla i kataloger. Dessutom fanns möjligheten att gå på seminarier där man hade chansen att fördjupa sig ytterligare kring vilka utbildningar ett specifikt universitet hade, samt information kring de olika utbildningarna. 

Dagen var rolig, intressant och givande, och man tar med sig mycket hem, både materiella ting och ny information. Idag har vi träffat många glada studenter och gått på intressanta seminarier. Det var intressant att lyssna på forskare och deras intresse i ett visst ämnen samt höra hur det var som student att vara med i en nation där man kunde göra allt från att festa till att bastubada. Det var även roligt att få se väldigt mycket av det man kan göra förutom att plugga på universitet . Exempelvis finns det företag som erbjuder volontärarbete, jobb utomlands osv. Efter idag har suget på att börja plugga förstärkts samt att många nya möjligheter har öppnats. 

De flesta utställarna och seminarierna var främst från universitet och högskolor, men utställare fanns även från yrkeshögskolor från hela landet. Även här gick det att upptäcka nya utbildningsmöjligheter för dem med en yrkesgymnasieutbildning. 

Allt som allt var det väldigt roligt att man erbjuds chansen att få åka på denna mässa och få en större klarhet i vad som faktiskt finns för utbud av vidare studier.