Den årliga TC-vandringen

13 juni, 2019

Det är många traditioner som äger rum så här års. En av dem är den årliga ”TC-vandringen”, som i år gick av stapeln mellan onsdagen 12 juni och torsdagen 13 juni.

Traditionen bjuder vandring, gemenskap och vildmarksliv för alla elever i år två på Teknikcollege (i år EE17 och IN17). Under lärare Anders Wallgrens befäl går eleverna en mil med packning till, för dem, okänd destination. På vägen dit får eleverna prova på att gå i takt och sjunga marschssånger. Väl framme vid Stora Bjärn äter de försvarets ärtsoppa och reser ett 20-tält. Därefter är det frågesport med temat försvaret. Senare på kvällen är det korvgrillning och kanske berättar Wallgren en och annan historia.

När eleverna vaknar på morgonen bjuds det på frukost och sen startar vandringen hem igen. Kort och gott ägnas dygnet åt allt vad vildmarksliv innebär och självklart råder totalt mobilförbud under vistelsen. Aktiviteten anordnas varje år, då den bidrar till god sammanhållning och då eleverna får göra något som de kanske inte annars skulle göra.

Under onsdagen hade eleverna dessvärre vädrets makter emot sig, så då fick de stanna i tältet och umgås ”anlaogt” med traditionellt kortspel innan middagen skulle lagas.