E-sportprofil

Inriktningen e-sport är för dig som har ett brinnande intresse för e-sport och vill utveckla dina spelförmågor och skapa de förutsättningar som krävs för att må bra och prestera på topp. Du kommer också få en bredare kunskap om datorspelens växande plats i samhället. I fokus står det taktiska actionspelet Counter-Strike: Global Offensive.

Lektionerna kombinerar teori och praktik inom datorspel under ledning av en erfaren lärare. Vårt klassrum är utrustat med datorer som når upp till de höga krav som e-sport kräver. Utöver strategi, taktik och träning i datorspel så inkluderar inriktningen även en insyn i spelens historiska betydelse och utveckling samt ergonomi och etik.

Vi genomför studiebesök med relevans för e-sport och där möjlighet finns kommer den även kopplas till övriga skolämnen.

Du som söker till inriktningen är tävlingsinriktad, har stort intresse för e-sport och har viljan att utvecklas tekniskt, strategiskt och i ditt samarbete med andra individer.

Oberoende av vilket program du läser har du möjlighet att välja e-sport som inriktning. Det innebär att du läser 300 poäng som gör dig till en bättre spelare.

Information

En profil är en ”paketlösning” där du redan från början bestämmer dig för vilka kurser du vill läsa inom det individuella valet. Väljer du E-sport läser du 100 poäng utökad kurs. När du ansöker till gymnasieskolan, senast den 15 februari, anger du förutom valt program även vilken profil du söker.

Vill du veta mer?

Lärare: Michael Zanderholm  michael.zanderholm@atvidaberg.se

Kursupplägg

Idrott och hälsa 1 - specialisering 100 p
Idrott och hälsa 2 - specialisering, 100 p
Träningslära 100 p