Följande rutiner gäller vid frånvaro:

På skolan ska frånvaroanmälan ske via Skola 24. Ni kan anmäla genom Skola24:s app eller direkt på https://atvidaberg.skola24.se. Om ni inte kan anmäla via Skola24 går det bra att ringa in frånvaron på telefonnummer 0515-77 66 27. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas. Vänligen ha elevens 10-siffriga personnummer i beredskap. Personnummer kan enbart innehålla siffror (tillfälliga personnummer fungerar inte).

Observera att frånvaroanmälan måste ske före kl. 12 för att den ska gälla dagens datum. Om man ringer efter kl. 12 kommer frånvaron att registreras för följande dag.

Om eleven inte kommer till skolan och ingen frånvaro är inrapporterad i Skola24 kommer ni som vårdnadshavare att i första hand få ett sms och i andra hand ett mail om frånvaron. Detta förutsätter dock att mobilnummer och/eller mailadress är korrekt registrerade.

Naturligtvis kan ni även höra av er till elevens mentor om ni vill förklara vad frånvaron gäller eller diskutera någonting annat som har med detta att göra.