Nobelfirande

11 december, 2019

Under tisdagen samlades elever och lärare vid Bildningscentrum Facettens naturvetenskapliga och tekniska program för det traditionsenliga nobelfirandet.

Eftermiddagen började med glögg, pepparkakor och skumtomtar för att sedan fortsätta med kortare föreläsningar kring de olika prisen som delats ut. Vi hade äran att gästas av vår bibliotekspedagog Karolina Hansson och vår ekonomilärare Per Carlstedt. Karolina presenterade de två litteraturprisen som i år delades ut och Per presenterade Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Därefter tog lärarna i naturlaget vid där Jennie Zakrisson presenterade årets kemipris och priset i fysiologi/medicin, Jeanette Bolin presenterade fredspriset och Erik Valegård avslutade med att presentera fysikpriset.

Eftermiddagen avslutades med att rektorerna Mikael Nord och Kerstin Ahlgren delade ut våra egna nobelstipendier. Motiveringarna för stipendiaterna löd:

”Med stor kämparanda och glimten i ögat tar du dig an och överkommer nya utmaningar oavsett vilka svårigheter de innebär. Du är en god studiekamrat som ställer upp för dina kompisar och du bidrar på ett positivt sätt till en god stämning i klassen.” (Kim Vågeland NA18)
          resp.
“En elev som har en föredömlig inställning till sina studier men som också uppvisar en träffsäker humor. Din entusiasm och positiva attityd uppskattas av personerna i din omgivning. Fortsätt sprida god stämning och uppmuntran, både i och utanför klassrummet, dina förträffliga skämt behövs!” (Max Svensson TE18)
 

Skolans nobelstipendiater 2019: Kim Vågeland NA18 och Max Svensson TE18