Vi vill att du lyckas!

På vår skola gillar vi att överträffa oss själva och hela tiden nå högre mål. Men ännu viktigare är att just Du ska nå dina mål!

De senaste åren har betydligt fler elever tagit en gymnasieexamen hos oss, än vad man gjort i övriga riket. Det är vi verkligen glada och stolta över!

Vi är en alldeles lagom stor gymnasieskola, ca 250 elever, med mycket framåtanda. Eller som en elev uttryckte det, ”en liten skola med stor attityd”. Hos oss finns en spännande mix av elever från hela Sverige. Vissa går idrottsinriktningar, andra musik- eller e-sportprofil och en del alldeles vanliga program. Vi är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet, våra tekniska program är Teknikcollegecertifierade och vi har ett branschrekommenderat byggprogram. Vi är en av 29 Amnestyskolor i Sverige och en del av projektet En skola för mänskliga rättigheter. Flera elever som gått ut våra idrottsutbildningar har nått juniortouren i golf eller allsvensk- och superettannivå i fotboll – ja, till och med Champions League.

Vi finns i fräscha lokaler i en trivsam miljö och hos oss står dörrarna alltid öppna mot omvärlden – vi gör studieresor, bjuder in föreläsare, ordnar temadagar och genomför verklighetsbaserade projekt. Alla våra yrkesprogram har utökad APL, för en ännu bättre kontakt med näringslivet.

Vi är en aktiv skola med engagerade och behöriga lärare, som jobbar mycket med coachning av varje enskild elev. Vi bryr oss. ”Alla känner alla” och vårt gemensamma mål är att du som elev hos oss ska trivas så bra att du har alla förutsättningar både att utveckla din personlighet och att nå bästa tänkbara studieresultat.

Välkommen till Bildningscentrum Facetten!