Programdag

27 september, 2019

Onsdagen 26 september hade vi programdag här på Bildningscentrum. På olika håll samlades de olika programmen för att lära känna varandra och umgås tillsammans över årskursgränserna.

Stafetter, poängjakter, lagkamper med olika teman, racing, höghöjdsbanor, Stockholmsbesök och innebandy i Sporthallen… Listan kan göras lång när det vankas programdag. Nedan följer ett axplock av vad som gjordes i de olika programlagen:

Samhällsprogrammet tävlades det i lag som skulle representera olika länder. Ett av uppdragen var att laga en maträtt som skulle representera landet. Så här såg det ut på lag Sydafrikas bord när rätten förbereddes. Lärarna i juryn vittnade om att den färdiga rätten bjöd på en riktigt god smakupplevelse.

Maträtten i lag Sydafrika förbereds.

På programlaget för Natur/Teknik pågick också en lagkamp: ”Bäst i test”. Denna tävling hade naturvetenskaplig/teknisk twist med t.ex. skelettbygge, konstruktionsövningar eller, som nedan, kodning av en bot som skulle lotsas genom en bana.

”Som en bot över djupa vatten” – eleverna på Natur- och Teknikprogrammet fick lösa ett kodningsuppdrag.

 

Byggprogrammet var också kvar här på orten, där de utförde en rafflande innebandyturnering i Sporthallen. Det var stundtals fint passningsspel och en hel del skott avlossades, där några bollar gick i mål och andra bollar träffade på täckande spelare. Dagen avslutades med en prisutdelning där bl.a pris för bästa räddning, modigaste spelare samt ett ”Fair play”-pris delades ut.

Ekonomiprogrammet begav sig utanför kommunens gränser och fick utmana sig själva i en en svindlande upplevelse i en höghöjdsbana utanför Norrköping.

Handelsprogrammet åkte hela vägen till Stockholm där de gjorde studiebesök med fokus på hållbarhet. Bilden nedan är tagen på deras studiebesök på företaget We Are Spin Dye som arbetar med en med miljömässigt hållbar textilfärgningsmetod.

Allt som allt verkar programdagen blivit uppskattad av eleverna och den utgjorde ett välförtjänt avbrott i de ordinarie studierna.