Varför tycker vi att Ung Företagsamhet är så viktigt?

Vi tror att UF-företagande bidrar till att du står bättre rustad för framtiden. Du lär dig samarbeta och lösa problem och konflikter, du lär dig tänka i nya banor utanför skolans ramar och du lär dig hur man bygger upp kontaktnät som du kan ha stor nytta av i framtiden. Du vågar helt enkelt lite mer när du har drivit ett UF-företag!

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept som innebär att du tillsammans med dina kompisar under ett år driver ett eget företag. Du får vara med om ett företags hela livscykel – alltifrån att komma på en affärsidé och göra en affärsplan, till att skaffa fram startkapital, utveckla och marknadsföra företaget och sedan slutligen avveckla det. En del företag går så bra att de startas upp igen efter skolans slut…

Genom att jobba på detta kreativa sätt får du ovärderliga kunskaper om företagande och entreprenörskap som du har nytta av vare sig du tänker driva eget företag i framtiden eller inte. Alla som drivit ett UF företag pratar högt och mycket om vilken fantastisk erfarenhet det har varit och om hur kul de har haft även om det emellanåt är jobbigt. Ingen vill ha det ogjort!

Under UF-året deltar du även på mässor och kan vara med och tävla med ditt företag i olika kategorier, som t ex bästa affärsplan, bästa vara och bästa säljare.

På Bildningscentrum Facetten har vi länge varit engagerade i Ung Företagsamhet. Under åren har vi plockat hem många priser och flera år i rad har vi kammat hem förstaplatsen som Bästa Företag på den regionala mässan i Linköping. Häromåret blev ett av våra företag även bästa tjänsteföretag på den nationella mässan och i våras utsågs vi till Sveriges bästa UF-skola. Det är vi otroligt stolta över!

Hos oss erbjuds du att driva ett UF-företag oavsett vilket program du går. Vi vill att alla ska få chansen att prova på detta.

 

För mer information:

www.ungforetagsamhet.se