Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera. Om du tillåter alla kakor tillåter du även kakor som gör att webbplatsen fungerar bättre för dig som användare och kakor som gör att vi kan följa upp och förbättra webbplatsen. Du kan när du vill ändra vilka kakor du tillåter genom att klicka på "Hantera kakor" på sidan Kakor (cookies).
Publicerad
, klockan
Senast ändrad
, klockan
Den här nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.
För Klaudias tyskelever innebar den sista lektionen för terminen kökstjänst på tyska.
Det var full aktivitet i köket på fritidsgården 1357, då tyskläraren Klaudia tillsammans med sina elever i tyska bakade Zimsterne och Vanillekipferl, två österrikiska bakverk som brukar ätas så här till jul. Ett av recepten var från en kokbok och det andra var ett familjerecept.
Inför lektionen hade de planerat, handlat ingredienser och läst recepten till bakverken, och nu var det alltså dags att skrida till handling och baka. Självklart var huvudspråket i såväl förberedelser som i köket tyska.
Avslutningsvis var det så klart dags att smaka dessa läckerheter. Hur de smakar? Sie schmecken sehr gut!
Senast uppdaterad